Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves Látogatóm!


Kérlek, itt mondd el a véleményedet az "igazi" honlapomon látottakkal-olvasottakkal kapcsolatban is, mivel ott egyelőre nincs lehetőségem Vendégkönyvet működtetni. Minden hozzászólásnak örülök, legyen az pozitív vagy negatív (utóbbinak azért kevésbé:))) Légy szíves jelöld meg a címet, ha véleményed egy konkrét cikkhez fűződik, hogy tudjam, mihez szóltál hozzá.

Ha közvetlenül szeretnél írni nekem, megteheted a következő címen: eozin49@gmail.com

A bannerre kattintva visszaléphetsz a honlapomra. 

Üdvözlettel:

  Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

edison, nj, usa

(sohajda, 2015.07.05 08:17)

Kedves Eozin, köszönöm a Böskékről közölt képeket. Van egy angol nyelven irt könyvem, a kis Böske segitségével adták ki. Nagyon nemszerette germánusékat. Indiába mindig kereste a magyarokat, a követségen, stb. Hajnóczy Rózsa Sass helyett sólyomit irt. Nagyon hiresek lettek Indiában. Indira Ghandi baratkozott a kis Böskével. A nagy Ghandi, maga ápolta a kisBöskét, amikor maláriát kapott. Egyszer nagy tömeg várta Ghandit. Nyitott kocsi hozta lassan. Az öreg Böske - hogy a jelenetet megörökitse, később megfesse, hátrahúzódott egy fa mögé, hogy észrevétlenül szemlélje az eseményeket. Ghandi, azonban észrevette, megállitatta a kocsit, kiszállt, oda a Böskéhez, kézenfogva húzta magával a kocsiba. Ezek levannak a könyvben irva. Másik: már hiresek voltak, kapkodták öket, divat volt meghivni őket eseményekre. Indiában, évente összejövetelt, megbeszélést tartottak fejedelmek, maháradzsák birtokain. Nagyon gazdag maharadzsa meghivta Böskéket, külön vendégházba helyezkedtek el. Festettek rendületlenül. Sietni is kellett a festéssel, magyarázta a kis Böske, mert nagyon gyorsan száradt a festék az indiai kánikulában. A palotába, az illusztris vendégek látni szerették volna a festményeiket. Küldte a szolgát a maharadzsa, hogy kérdezze meg a Böskéket, mikor tudnák a palotában kiállitani képeiket. Az öreg Böske azt üzente, hogy ő nem visz a palotába semmit, a távolság ugyan annyi ide a vendégházba, akiket érdekel jöhet! A szolga azt mondta- ő ezt nem meri megmondani a nagyúrnak. Böskék mondták nekik mindegy. A szolgának nem volt választása, közölte a Böskék üzenetét. A nagy úr visszaüzent, hogy akkor -úgy legyen! Futottak a szolgák a rendetlen koszos vendégházhoz takaritani, de az öreg Böske elzavarta őket, mondván, - amikor mi idejöttünk a mi tiszteletünkre nem takaritottatok, akkor ha nekünk jó, másoknak is jó !
Ilyen jó dolgok vannak a könyvben. nagyon sok szép kép is. Merem őket Vangoghhoz mérni! A könyv kb, 40 dollárba került, talán majd a magyarok otthon is megvehetik egyszer, ha valamit változik anyagi helyzetük.
A bengáli tűz, nekem is kedvenc olvasmányom. Angolra is leforditották angliába. A forditás elég lelkiismeretes, de nem találtam benne a Böskék levelét, amiben a verset irták, s az Amiya Chakravarti es haimanti nevét is megcserélték, mert egy indiai nőnek odaadták a forditók a kéziratot olvasni és ő jelentette nekik, hogy Amiya és Haimanti élnek, és virulnak. Amiya visszament angliába és a Phd jét 1938 ban megszerezte. Amerikában Bostonban és New York ban is tanitott a 60 as 70 es években. A nekrologjában kegyes kis füllentések vannak, hogy ő is nagy szabadságharcos volt és részt vett a Ghandi só menetében. Nem a feleségét tették be. Sok unokájok van, itt is élnek amerikában. Amiya 1986 ban halt meg ha jól emlékszem.
Valentin Trapp pedig a müncheni egyetemen tanitott és publikált pár könyvet Indiával kapcsolatosan.
Az angol forditó egy tanár volt, aki magyar léányt vett feleségül. a feleség egyszer postán kapta meg az apjától a Bengáli Tűz et, melybe beleszeretett, és a férjét rávette a forditásra. Azt hitték a szereplők fiktivek. Csodálkoztak, amikor az hindu nő felvilágositotta őket a valoságról. ezért tették a kis változtatást. Emlitette a forditó, hogy amikor 1944 ben kiadták ezt a csodálatos naplót magyar nyelven, nem gondoltak arra, hogy elolvassák nem magyarok is. Ha beirjátok Amiya nevét a keresőbe, képet is találtok róla.
Itt,New Jerseyben nagy hindu kolóniák vannak. Évek óta látogattam MRs Butala könyvesboltját, és megkértem hozasson nekem Kőrösi Csoma tibeti szótárt. Van is nekem, Hatalmas munka! Többet is hozattam és hazaküldöztem, ajándékoztam, árultam. Már nincs Mrs Butala, de Indiába lehet kapni. A Bengáli Tűz angolul:Fire of Bengal, Bangladeshbe nyomtatták az egyetemi kiadónál, kb 6 dollár, a posta viszont 30.
Másik hires indiai festőnő: Amrita Sher-Gill. Budapesten született magyar anyától, hindu apától.
(egy kicsit hosszú lett?)

Re: edison, nj, usa

(eozin, 2015.07.05 11:58)

Kedves Sohajda, én nagyon örülök, hogy "kicsit hosszú lett", és nagyon szépen köszönöm ezt az értékes adatokat, anekdotáikat tartalmazó kiegészítést az én 2007-ben írt cikkeimhez. Örömet szerzett vele, és remélem, talán rajtam kívül is akadnak majd néhányan olyanok, akik szívesen olvassák a sorait, ezért fel fogok tenni egy ide mutató hivatkozást mindhárom cikk végére. Sokan vannak, akiknek kedves olvasmánya a Bengáli tűz, s ők biztosan ugyanolyan érdekesnek találják majd sorait, mint én. Régóta internetezek, de ilyenkor mindig újra és újra elámulok ezen a csodán, hogy Ön a messzi távolból is rá tudott akadni az én évekkel ezelőtt írt soraimra, fotóimra. Szeretettel üdvözlöm.

fekete.t78@gmail.com

(Göltlné Fekete Tünde, 2015.06.30 12:53)

Szeretnék érdeklődni,hogy a munkácsy képei 1 sorozatban van egy kép aminek a címe virág csendélet .Lehet e tudni,hogy ez a kép hol található mert nekem is van egy ijen képem úgy örököltem és szeretném tudi,hogy eredeti e??Ha tudja a hollétét kérem írja meg.
Köszönettel Göltlné Fekete Tünde

Re: fekete.t78@gmail.com

(eozin, 2015.06.30 14:38)

Kedves Tünde!
Tudomásom szerint ez a gyönyörű virágcsendélet a Magyar Nemzeti Galériában van.

golicin@gmail.com Budapest 1221 Kossuth L u 45 VI/39; Berlin Rochlitzstr 56

(de Loviaguin Alexander, 2015.06.17 13:52)

Kedves Eozin!

1938-ban születtem Pécsett. 47 éve nem élek szülővárosomban. Képeid számtalan régi emléket ébresztenek fel bennem. Ha lent vagyok, magam is sokat fényképezek. A vad multikulti nagyon sok régi emléket-épületet eltörölt
végleg a föld színéről, egynémely új projekt hányingert keltő, mintegy arrogánsan hirdetve az épp' ügyeletes politikai elit izlésluxációját. DE CSAK A SZÉPRE EMLÉKEZEM!!
Szöveged stílusa romantikus-nosztalgikus
SZIVBŐL GRATULÁLOK!!!

Re: golicin@gmail.com Budapest 1221 Kossuth L u 45 VI/39; Berlin Rochlitzstr 56

(eozin, 2015.06.21 18:43)

Köszönöm szépen! :)

Egerből

(ági, 2015.05.07 18:39)

Nagyon örültem a L.C. Tiffanyról készült cikknek, mivel hiába kerestem olyan írást, ami híres mondàsàt említette volna, nem beszélve a minőségi fotókról, hiszen ezeket a csodás alkotàsokat csak így lehet igazàn élvezni, ha màr eredetiben nem làthatjuk.Köszi, Ági.

liliana33788@gmail.com

(liliana, 2015.05.04 09:13)

Nagy Köszönet!!!

Budapest

(polkati, 2015.04.29 12:49)

Kedves Eozin!
Évekkel ezelőtt már beestem egyszer a honlapodra, de aztán nem találtam vissza. ma újra szerencsém van, mert Róth Miksától megint idejutottam. Nagyon szépek a képek és a mesék is. Az utiképeidet is megnézem újra, amikor több időm lesz.
Gratulálok a minőséghez és kérlek, folytasd!

agnespalik@wp.pl

(Ágnes Pálik, 2015.03.11 01:49)

Igazán dícséretes, hogy vannak ilyen jó tündérek mint Te. Én mindíg "olvadozok" a Zsolnaiak csodás alkotásait látván. Meglehetősen gyakran megyek a Zsolnay negyedbe is. Már annyira sok képet fotóztam magamnak, de itt nálad örömömre rátaláltam meglepetésekre is. Mivel örömet szereztél nekem, én is elárulom a kedvenceimet/ persze nagyon sokat szeretek, mindegyket tulajdonképpen és igen nehéz a választás/. Én Nikelszky Géza által tervezett-Paradicsommadaras vázát és a Pirosvirágos vázát választom.

szuntimarta@gmail.com

(Szuntheimerné Márta, 2015.02.07 08:58)

Kedves Eozin!
Nekem is a kedvenc városaim közé tartozik Hévíz. Talán még a gyermekkoromból adódóan mivel édesanyám itt gyógyult ki a lábát megtámadó betegségből. Azóta én is gyakran vagyok itt, igyekszem felfedezni a város szépségeit ami engem is mindig lenyűgöz. Nagyon örültem a szép fotóknak a Szentlélek templomról. A hétvégén is ide készülök, azért is kutakodtam megint.
További jó munkát és jó egészséget kívánok!
Márta, Veszprémből

mara66@citromail.hu

(Nagyné Mara, 2015.01.30 18:27)

Kedves Eozin!
A minap láttam egy Zsolnai eozin-mázas ékszert. Gyönyörű szép volt, és a gazdájának fogalma sem volt arról, hogy is az az eozin, állítása szerint sosem hallotta még ezt a szót. Én már hallottam a kifejezést, tudtam kötni Pécshez, az ottani ivókúthoz, az itthoni mintabolt kirakatában látható szobrocskákhoz, de nem tudtam, pontosan mit is jelent.
Szeretném megköszönni, hogy laikus számára is érthetően közzé tette kutatásai eredményét, evvel bővítve az érdeklődök tudását.
További jó munkát kívánok!
Nagyné Mara, Baja

Budapest

(Majsai Zsuzsa, 2015.01.30 16:18)

Kedves Eozin!
Most olvasom, már sokadszor "a" Munkácsy életéről szóló könyvet.
Igazi öröm volt számomra, hogy néhány képet most láthattam is!
Köszönöm és várom a többi képet is!
További sok sikert és kitartást kívánok ehhez a munkához!
Zsuzsa

galbea

(Polonkainé Gál Beáta, 2015.01.20 21:37)

Kedves Eozin!
Örömömre szolgált, hogy felfedeztem az Ön oldalát! Téli festményeket kerestem tanítói munkámhoz, magyar festők ecsetjéből. Megtaláltam! Köszönet érte! Mivel magyar művészettörténet tanításával bíztak meg, minden évszakhoz Önnél fogom keresni a gyerekek elé tárható csodákat!
Üdvözlettel: Beáta

Re: galbea

(eozin, 2015.01.21 16:42)

Kedves Beáta!
Nagyon örülök a bejegyzésének, ilyenkor érzem azt, hogy van értelme annak, amit csinálok. Az évszakok sorozaton kívül is találhat néhány összeállítást magyar festők munkáiból a honlapomon, ha böngészget egy kicsit. Nagyon sok sikert kívánok a tanítói munkájához, biztos vagyok benne, hogy öröm lehet az Ön tanítványának lenni.
Üdvözlettel: Klári (eozin)

plechinger@ hotmail.com

(Anna Vizmeg, 2015.01.21 00:13)

Nagyon tetszenek a gésa babák én is vásároltam pár darabot 3000 -4000 ft-ért az enyémek is gyönyörűek! Érdekelne a tiédből 4 db nem tudom ,hogy eladod-e azokat amiket kinéztem !! Formájuk ugyan ilyen csak a ruhák színe és mintája változó ! és a kis kiegészítők ! Várom válaszod!Üdvözlettel Anna

Re: plechinger@ hotmail.com

(eozin, 2015.01.21 16:30)

Kedves Anna, attól tartok, csak a képekben gyönyörködtél a honlapomon, és nem olvastad el a hozzájuk tartozó szöveget. Azt a blogot én 2007-ben írtam, nagyon kezdő blogoló koromban, amikor még az internetről vadászgattam le képeket, ha valami témáról írni támadt kedvem. Azokból a babákból egy sem az enyém, az az egy kislány korombeli, amiről mesélek, már régesrég nincs meg. A fotók közül is csak az utolsó a sajátom, amit utólag, 2011-ben toldottam a blog végére. S mivel 2007. óta eltelt egy kis idő, meg sem tudnám mondani, honnan szedtem le a képeket, pedig biztosan megrendelhetők lettek volna ezek a babák. Sajnálom, hogy nem tudok segíteni, és kicsit irigyellek is, ha Neked alakulgat már egy ilyen szép babagyűjteményed. Üdvözlettel: Klári

plechinger@ hotmail.com

(Anna Vizmeg, 2015.01.21 00:09)

Nagyon tetszenek a gésa babák én is vásároltam pár darabot 3000 -4000 ft-ért az enyémek is gyönyörűek! Érdekelne a tiédből 4 db nem tudom ,hogy eladod-e azokat amiket kinéztem !! Formájuk ugyan ilyen csak a ruhák színe és mintája változó ! és a kis kiegészítők ! Várom válaszod!

Mezőkövesd

(Magdi, 2015.01.02 18:25)

Egész véletlenül keveredtem ide. Tegnap, újév délelött a Spektrum Home csatornán láttam 1 műsort, amiben Női művészekről volt szó,köztük G.O Keffi életéről, elég mélyrehatóan. Nagyon tetszett,és mivel soha nem hallottam róla, a nevét sem tudtam csak azt, hogy mi az ami biztos nem, Így addig kerestem amíg idejutottam, és nagyon klassz adalék lett a látottakhoz. Köszönet érte Magdi

Re: Mezőkövesd

(eozin, 2015.01.03 09:03)

Kedves Magdi, a legnagyobb öröm számomra, amikor valaki évekkel egy összeállításom elkészülte után felfedezi azt, és tetszését fejezi ki. Georgia O"Keeffe valóban csodálatos, eredeti művész volt. Köszönöm az elismerést. Üdvözlettel: Klári (eozin)


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Következő »