Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves Látogatóm!


Kérlek, itt mondd el a véleményedet az "igazi" honlapomon látottakkal-olvasottakkal kapcsolatban is, mivel ott egyelőre nincs lehetőségem Vendégkönyvet működtetni. Minden hozzászólásnak örülök, legyen az pozitív vagy negatív (utóbbinak azért kevésbé:))) Légy szíves jelöld meg a címet, ha véleményed egy konkrét cikkhez fűződik, hogy tudjam, mihez szóltál hozzá.

Ha közvetlenül szeretnél írni nekem, megteheted a következő címen: eozin49@gmail.com

A bannerre kattintva visszaléphetsz a honlapomra. 

Üdvözlettel:

  Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bp.

(Kissné Bozsóki Erzsi, 2014.07.01 20:53)

Kedves Klárika!

Örömmel olvastam írásodat, s köszönöm, hogy megosztottad.

Szeretettel emlékezem Rád: Erzsi

szekeresantal44@gmail.com

(Szekeres Antal, 2014.05.11 22:55)

Berthe Morisot a "legnőiesebb nő" c. alatt ismertem meg szélesebb körben
alkotásait.Páratlanul szép alkotásai semmivel sem maradnak el férfi művész
társai munkáitól,sőt sok esetben mélyebben megérintenek,a lelkemig hatolnak
szépségükkel Morisot munkái.Nem véletlen,hogy legkelendőbbek voltak képei
impresszionisták közül.Köszönöm,hogy segítségükkel jobban megismerhettem
egy kiváló impresszionista művésznőt!

buksi84@freemail.hu

(Reni, 2014.04.13 12:31)

Kedves Eozin! Ma találtam rá erre az oldalra, miközben Kusadasi után kutatgattam, ugyanis mi is megyünk idén szeptemberben! Köszönöm szépen a sok fényképet, és beszámolót, nagyon jó volt olvasni!! Mi a fakultatív programból csak a hajókirándulásra megyünk, illetve a delfinekhez, mert nekem az nagy álmom :) Megmondom őszintén, a többit drágának találom az én pénztárcámhoz :)
Szép napot!

Re: buksi84@freemail.hu

(eozin, 2014.04.13 13:55)

Kedves Reni!
Köszönöm, hogy eszembe juttattad életemnek ezt az egyik legszebb élményét, és azt is köszönöm, hogy megadtad az email-címedet. Ott írtam Neked bővebben.
Üdvözlettel: Klári

Magyarország, Budapest

(antalevi@hotmail.com, 2014.03.25 07:19)

Kedves Eozin! Néhány évvel ezelőtt - egy olaszországi utazásom előtti felkészülés idején - találtam rá erre a szép honlapra.Mivel én is nagy kedvelője vagyok a Toszkán városoknak, - közöttük Luccának - nagy érdeklődéssel olvastam a róla szóló képes beszámolódat. Ezen a nyáron talán ismét sikerül eljutnom Puccini szülővárosába. Nagyon szeretném megnézni azt a kis kupolás, kör alakú épületet is, amiben a Paolo Cresci Múzeum található, ha belefér a napi szabadidőbe. Ezért szeretném, ha megírnád nekem, hol találhatom meg azt a kis utcát, ahol ez az épület látható. Segítségedet előre is nagyon köszönöm, és gratulálok a szép honlaphoz! Igazán remek, választékos és tartalmas olvasnivaló! További sok sikert kívánok, és sok szép élményt, hogy mi is a részesei lehessünk! Ismeretlenül üdvözöl Budapestről, Szabóné Antal Éva

Re: Magyarország, Budapest

(eozin, 2014.03.26 14:17)

Kedves Évi!
Nem is olyan könnyű válaszolni a kérdésedre, mert egyrészt ez az utazás 2008-ban volt, másrészt - mint írom is a cikkben - aznap ez már a harmadik város volt, amit meglátogattunk a körutazás során. De a kis kápolnára nagyon jól emlékszem, még hullafáradtan is élményt jelentett a szép kis kupolája. Viszont csak arra emlékeztem, hogy a Saint Michele templomtól (Fórumtól) kifelé igyekeztem már a várfal, a városkapu felé, amikor észrevettem ezt a kis nyitott bejáratot. És azután már csak egyenesen kellett mennem kifelé. Nos, keresgéltem egy kicsit a neten, és megtaláltam néhány oldalt a múzeumról, amik közül ez a legjobb a Te szempontodból: http://bagnidilucca.wordpress.com/2013/04/24/sotto-tutti-i-cieli/ Ebben ugyanis nemcsak elég sok fotó van, a kiállítás anyagáról is, hanem le is írja a címet. Én rá tudtam keresni a Google Earth-ben, és egyezik az emlékeimmel. Szóval a Via Vittori Emanuelle és a Via Vittorio Veneto sarkán van a Piazza Napoleone, és pontosan ott található ez a kis múzeum. Ha esetleg gondod lenne a megtalálásával ezek után is, kifotóztam a térképet, szívesen elküldöm, ha írsz nekem a feljebb található email-címemre. Jó utazást, szép élményeket kívánok! Üdvözlettel: Klári

poroszkazsuzsanna@gmail.com

(poroszka zsuzsánna, 2014.02.20 14:12)

Nagyon sajnálom,hogy a facebook- on nem találtam a születésnap alkalmából megemlékezést. Munkácsy-t látni lehet jó lenne ott is. tisztelettel.pzs

Szlovákia

(Martin Hornák, 2014.01.27 23:15)

Kedves Dénes Zsófia,mivel Szlovákiából származom igy nem igazán nyilik alkalmam igen gyakorta szemugyre vennem ezt a szep alkotast Strobe Alajostól Igy nagyon orulok ,ilyen pontosaggal itthonról is megtekinthettem sokat jelent nekem ez a tanulmányaim során.Ugy gondoltam Hogy jól esne egy elismerés e nemes munkádról igy gondoltam,hogy megkoszonom neked szeretettel martin...:)

C/Colibri no 14-3 03183 Torrevieja/Alicante - Spanyolország

(Paulovits Judit, 2014.01.22 22:52)

Nagyon köszönöm az élvezetes perceket amiket átélhettem ezzel az alapos felkészültséggel és szeretettel összeállított Munkácsy-előadással.
Nekem is kedvenc festőm, nemrég olvastam Harsányi Zsolt Ecce Homo c.életrajzi művét ami szintén hűen adja vissza ennek a zseniális 19.századi festőnek különféle állomásait, legértékesebb képeinek keletkezését.
Gratulálok. üdvözlettel
PJ

vamiferencne@gmail.com

(vámi ferencné, 2014.01.21 15:13)

Nem vendégkönyvbe való, de van a birtokomban egy Vaszari kép kb. húsz éve. Különös módon került hozzám, nem is tudok róla semmit, tengerpart vitorlásokkal. Ha kezdeni szeretnék vele valamit, hová forduljak?
Köszönettel.

kovviki@freemail.hu

(Dr. Kovács Viktória, 2014.01.13 17:18)

Kedves Eozin! Nagyon szép az oldal, gratulálok! Én megvételre keresek egy ökörvér mázas, márvány mintázatú vázát, amit a képek között felleltem. Tudna ebben segíteni? Nagyon fontos lenne a szüleim számára!
A telefonszámom: 06205484708
Segítségét előre is köszönöm!

Matilde.Kremer@gmail.com

(Tilda, 2014.01.06 19:22)

Csodalatos a marosvasarhelyi kulturpalotaban egy konzertet hallgatni.

Re: Matilde.Kremer@gmail.com

(eozin, 2014.01.06 19:24)

Irigyellek, mert ezek szerint részed volt ebben az élményben!
Üdv.: Klári

Székesfehérvár

(Bujdosó Dénes festőművész, 2014.01.03 15:57)

Köszönöm,hogy megmutatta ezeket a csodálatos alkotásokat ami a mai napig megmaradt és gyönyörködhetünk bennük.Sajnos nem láttam még egyet sem,ezért hálás vagyok az élményért.

Re: Székesfehérvár

(eozin, 2014.01.03 18:53)

Örülök a bejegyzésének, főleg mert ha egy festőművész ismeri el az én amatőr munkámat, akkor az minimum annyit jelent, hogy talán jó ízléssel sikerül válogatnom a világ sok szép csodájából. De könnyebb lenne a dolgom, ha megjelölte volna, melyik cikkemhez szól hozzá (Én erre szántam a "Cím" rovatot), mert így nem tudom, mi is az, ami elnyerte tetszését.

Bp.1192.ADY E. u. 7.

(Holl Tibor, 2013.12.09 18:10)

Nagyon nagy örömömre szolgált ennek a rendkívül igényesen összeállított munkának a megtekintése.
Építészként mindig nagy érdeklődéssel tekintettem meg a kerámia vagy díszüveg termékeket ( legyen az kis plasztika, nipp , legyen Zsolnai vagy Herendi) épp úgy mint az épületüvegmunkákat.
Európát járva és csodálva a templomok dísz üveg felületeit (sajnos a teljesség teljes hiányában ) mindig büszkén gondoltam az itthoni csodákra.
Róth alkotásaira is.
Szeretném ezen a helyen megemlíteni korunk egyik meghatározó üveg művészének Hefter László-nak a nevét. Munkáival és személyesen Vele akkor találkoztam amikor több évtizedes nekirugaszkodás után sikerült megtekintenem Pannonhalma csodás épület együttesét.
Hefter nem csak önálló művész, de szakavatott restaurátora régi mesterek munkáinak. Többek közt Róth munkájának is.
Szívesen olvasnék az ő munkásságáról is ezeken az oldalakon nálamnál autentikusabb ember tollából. Üdvözlettel.

Re: Bp.1192.ADY E. u. 7.

(eozin, 2014.01.03 18:48)

Köszönöm kedves Holl Tibor az elismerő szavakat, s hogy felhívta a figyelmemet Hefter László munkásságára. Sajnos nem ismertem a nevét, és Pannonhalmán sem volt még szerencsém járni. Utána fogok nézni, s remélem, találok róla anyagot az interneten, mert minden érdekel, ami a szép üvegablakokkal kapcsolatos. Azt nem ígérem, hogy készül is róla a Róth Miksáéhoz hasonló összeállítás, mert az az egyik legkoraibb "zsengém" volt, amikor még magam is a netről vadászgattam össze a képeket. Ma már többnyire saját fotóimmal szeretem illusztrálni élménybeszámolóimat, hiszen egyébként is az az igazi, amit az ember saját szemével is lát. De hogy eljutok-e még valaha Pannonhalmára? Jó is lenne...

Brīvības 152-33,Rīga,LV-1012,Lettorszāg

(edmund, 2013.12.22 12:25)

Nagyon ērdekes,mad megmutatom lānyaimnak,õk majd fogjāk nēzni,mivel gyakrn Magyarorszāgb utaznak gyerekekkel a gyermekkori orszāgba. ĀĒs ez csodālatos :pēldāul.Rihard , a 17 ēves unokām ūgy szāmolta a benymāsait:Fātya,Budapesten 100 nēgyzetmēteren tõbb szēpsēg ,mint õsszes Rīgāban. Ez tūlzās,de ebben van nēhāny szāzalēk igazsāgbool!

Kerámia

(Marcsi, 2013.12.09 19:41)

Kedves Maria! Nagyon kár volt ezt a tegezős témát felvetni. Ön elénk tett egy gyönyörű értékes üvegablakot, majd amikor valami nem tetszett, Ön egy koszos futball labdával berúgta az üveget. A gyönyörűség pedig darabokra hullott. Aki blog írásra adja a fejét, az közszereplővé válik. A közszereplőt pedig előfordul, hogy letegezik.

1117 Budapest, Szerémi út 37.

(Dési Albert, 2013.11.24 08:53)

Sajnálom, hogy a "gyűjteményben" nem szerepel az egyik legnagyobb, és a háború után épen maradt (csak két db. mozaik tört ki egy gránátszilánktól!) másfél emelet magas üvegablak-csoda a Bp. Honvéd utca 13-15 alatti - ma minisztérium - épületegységében. (A mindenkori miniszter ez előtt ad a Sajtónak mindíg szívesen interjút!)


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Következő »