Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves Látogatóm!


Kérlek, itt mondd el a véleményedet az "igazi" honlapomon látottakkal-olvasottakkal kapcsolatban is, mivel ott egyelőre nincs lehetőségem Vendégkönyvet működtetni. Minden hozzászólásnak örülök, legyen az pozitív vagy negatív (utóbbinak azért kevésbé:))) Légy szíves jelöld meg a címet, ha véleményed egy konkrét cikkhez fűződik, hogy tudjam, mihez szóltál hozzá.

Ha közvetlenül szeretnél írni nekem, megteheted a következő címen: eozin49@gmail.com

A bannerre kattintva visszaléphetsz a honlapomra. 

Üdvözlettel:

  Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Rigómese

(eozin, 2013.04.11 17:51)

Ugyanezt a csodát éreztem én is, amikor először találkoztam Róth Miksa alkotásaival, örülök, hogy megoszthattam Veled az élményt, kedves Anna.

Re: Rigómese

(eozin, 2013.04.11 17:54)

Igen, nagy élmény, még akkor is, ha már több éve figyelhetem őket. Idén is megérkeztek, már 4 zöld tojáskán csücsül a rigómama. Bizony, ilyenkor csak korlátozottan használhatom a saját erkélyemet, mert nagyon nem szeretném elriasztani őket.
Legyen sok örömöd bennük!
Üdvözlettel: Klári

1047 Budapest Semmelweis u 4

(Polgár Anna, 2013.04.07 23:41)

Az ujságban olvastam Róth Miksáról, igy szereztem róla tudomást, ezt bővítve irtam be nevét a Google keresőbe, amit találtam az valami csoda, köszönöm, hogy az összeállítással részesülhettem e gyönyörű alkotások megismerésében.

Budapest

(Nagy Gábor, 2013.03.18 14:20)

Màr lassan több ève keresek egy Munkácsy kèpet ès örülnèk ha tudna segiteni nekem!

Egy kislány ès egy szèk maradt meg a fejemben valamint egy macska azt hiszem aminek "fura" feje volt! Elöre is köszönöm!!

Gábor

Re: Budapest

(Nagy Gábornak, 2013.04.04 09:44)

Van néhány ötletem, legalábbis a kislány-szék motívumra. Macskás képet csak egyet találtam, ami Munkácsy első festménye néven található meg a keresőben, de azon nincs kislány. Ha megadna esetleg egy email-címet, elküldhetném a szóban forgó képeket, hátha köztük van, amit keres.

fte.kissadam@gmail.com

(Kiss Ádám, 2013.03.27 19:19)

Aki küldte jól tette. A készítő mértéktartó jó ízlésére vall. Öröm volt szemlélgetni a gyönyörűségeket a jól kidolgozott fotókon, s okulni
a tanulságos kísérő szövegen. Köszönöm! Kiss Ádám

npg-szombathely

(npg50@freemail.hu, 2013.03.14 15:03)

Nagyon örülök hogy véletlenül ráakadtam e kemek,és számomra nagyonsok érdekes ismerettel bíró honlapra.
Én 63 éves nő vagyok és gyavajgok a fiamnak hogy készítsünk egy honlapot amire feltehetném a kézi munkáimat,zománcaimat és hasonló érdeklődésű és szintű emberkékkel összejöhetnék. Még egy kicsit dolgozom és kertészkedem is és Tiziáno kapcsán értem erre az oldalra. Nagyon kellemes volt és remélem lesz több időm is itt bogarászni
üdvözlettel: Gizi

franc (se tudja)

(oblomov, 2013.03.14 06:17)

Megtaláltam ezt az ún. honlapodat, s mondok magamnak, mit eszik mostanság. Hát, nem keveset.

Na örültem. Csak egészség legyen.

Budapest, Attila út

(Borókai Anna, 2013.02.27 08:53)

Nagyon szép a képek, jó, hogy egyre több embert érdekel a környezetének múltja jelene. Budai séta során a ki a tabáni parkban sétál, sajnos már nem láthatja a lebontott városrész hangulatos utcácskáit, Krúdy lábnyomát. De ha valakit érdekel, milyen is volt ez az ősi városrész annak ajánlok egy rengeteg régi és mai képpel gazdagon ellátott kiadványt, mely egyben tömör történeti összefoglalóval tekinti át a kialakulásától a lebontásáig: Tabán egykor és ma c. (Vecsey A) További jó munkát az oldalhoz.

tiborka.edit@gmail.com

(Veress Tiborné, 2013.02.21 01:27)

Nagyon örülök , hogy keresgélés közben ide találtam. Nagyon tetszenek a japán babáid, gésák. Ha utólagosan megengeded egy párat elvittem. Igaz nem a legméltóbb helyre,de nem tudtam ellenállni. Én is ugy vagyok vele szeretnék mindent látni még, megőrizni. Nincs időm rendszerezni, szerkeszteni, innen is onnan is elviszek valamit. Köszönöm.

jborovszky@yahoo.com

(Borovszky Júlia - Kolozsvárról, 2013.02.16 17:24)

És amit kifelejtettem. Sajnos a segesvári templomot úgy 10 évvel ezelőtt láttuk, nincs róla digitális fotónk, másként küldtem volna. Az interneten meg,....láttad.....Különben a szászok épitették, ez fontos, mert ők értékes örökséget hagytak ránk! Elmentek, és sajnos nemigen beszélünk róluk.
Julika

jborovszky@yahoo.com

(Borovszky Júlia - Kolozsvárról, 2013.02.15 13:14)


Olvasgatom a „Napsütötte Toscana”-t. Tetszik, pláné, hogy ezen a nyáron szeretnénk élőben látni! Olvasom és látom, hogy Pratoban, a Santo Stephano dóm külső sarkán szószék van. Gondolom nagyon ritka az ilyen. Nálunk Erdélyben, Segesváron van egy ilyen templom. A XV. században épült a városfalakon kivül, és LEPROSORIUM – nak, Leprások templomának nevezték. Neve ellenére a leprások nem mehettek be a templomba, a külső falon levő szószékről hirdette a beteg embereknek a pap az igét. A templom kis méretű, messze, nagyon messze nem hasonlit Prato beli táráshoz.:)))
Julika

Re: jborovszky@yahoo.com

(eozin, 2013.02.16 11:46)

Örülök Julika, hogy tetszett a "Napsütötte Toscana" sorozat. Úgy tapasztaltam, hogy a honlapomon lévő összeállítások közül talán ez volt az egyik legnépszerűbb, legalábbis a megtekintések számát és a kapott kedvező reagálásokat illetően. Nagy kár, hogy éppen ez az, ami annak idején csak "felibe-harmadába" készült el, akkoriban mindenféle gondjaim voltak, s valahogy abbamaradt Pisa felénél. Pedig még hátravolt az utazásunkból egy csomó szép hely, többek között San Gimignano, Siena, Volterra, hazafelé Postojna, stb. Mind legalább annyira maradandó élményt nyújtott, (s legalább annyi szép fotóm is készült róluk) mint amikről írtam, ezért időnként eszembe jut, hogy talán - ha néhány évvel később is - de pótolnom kellene. Ha Ti most nyáron arrafelé tartotok, talán ad majd egy kis ösztönzést nekem is a befejezéshez.
Nagy örömöt szereztél a segesvári Leprások templomának említésével, mert még nem is hallottam róla. Felbuzdulva ezen, elkezdtem keresgélni az interneten... hát, néhány helyen említik, de összesen két kicsi méretű képet találtam róla, egyet az egész templomról, s egy másikat kimondottan a leprások szószékéről. De erről (s más dolgokról is) majd bővebben emailben, ha egy kicsit több időm lesz. Mert mostanában sajnos....
Üdvözlettel: Klári

Re: Re: jborovszky@yahoo.com

(Borovszky Júlia - Kolozsvárról, 2013.02.16 17:13)

KÉRLEK! Illetve kér a családom! :) De tudod mit, inkább parancsoljuk FEJEZD BE NAPSÜTÖTTE TOSCANA -t :/( Na, ugye igy már be kell fejezni?:) Nagyon jó útikalauzunk van Toscanaról, de egy személyes élménybeszámoló többmindenre felhivja a figyelmet!
Legyen jó hétvégéd! :)
Julika

srudolf@tippnet.rs

(Rudolf Sedlar, 2013.02.14 14:33)

Nagyon szép honlap, megható volt olvasni, miként vélekednek a modellek a festőkről. Lotz esetében csak annyit, hogy leányai Jakobey Károly festő gyermekei voltak, de azt hiszem, ezt mindenki tudja. Jakobey a mi bácskai templomainkban festegetett, miközben a felesége jóban lett a házibarát festővel, Lotzzal. Nekem, mint festőnek abban az áldásban van részem, hogy -ellentétben Szinyeivel- az én feleségem mindig a festésre biztat, ösztönöz, egyben múzsám is. Ami pedig az eozinmázat illeti, Önök Pécsett nagyon szerencsések! Régi vágyam, hogy legyen egy ilyen gyönyörű tárgyam. Tisztelettel Szedlár Rudolf Csantavérről.

19590415m@gmail.com

(Mészáros József, 2013.02.11 21:41)

Folyó hó 10.-én Önhöz eljuttatott E-mail soraimra adandó válaszával megtisztelne.
Köszönettel !
Mészáros József
fotóriporter

kinga.petro@h2r.hu

(Petro Kinga, 2013.01.27 13:21)

Kedves Eozin!

Nem tudja véletlenül, hogy mi lehet az oka annak, hogy Nemeskürthy István A kőszívű ember unokái című könyvének borítóján Vaszary János fiatalkori önarcképe van?
Vajon szimbolizálja ezt az "unoka-generációt". Ha igen, mennyiben?

Nagyon várom a válaszát.

Kinga

Re: kinga.petro@h2r.hu

(Eozin, 2013.01.27 15:03)

Kedves Kinga!
A kérdést nem nekem kellene feltennie, hanem a kiadónak, aki a könyv borítójául választotta Vaszary gyönyörű önarcképét. Egyébként a könyvet sajnos nem olvastam, köszönöm, hogy felhívta rá a figyelmemet.

jborovszky@yahoo.com

(Borovszky Júlia - Kolozsvárról, 2013.02.08 11:45)

Kedves pécsi tüke ! :)

Kolozsvári vagyok, és nagyon örvendek, hogy rád találtam! “Tiziano” után keresgéltem, tehát ő vezetett az “eozin”-hoz, majd a bemutatkozásodhoz . Az a humorosan közvetlen, emberközelien barátságos hang !, na az fogott meg. Ezt irod: “Hogy kinek akarom megmutatni? Hát, elsősorban saját magamnak. De tényleg, komolyan! Ahogy az ember korosodik, egyszer csak ráeszmél, hogy nem is ismeri saját magát..., hogy még kiaknázatlan képességei lehetnek, hogy vannak vágyai, amiket eddig fel sem ismert, hogy valami többet akar, ameddig még lehet, ameddig még engedi a szűkre szabott idő.” Igy igaz! Ezeket a sorokat köszönöm!
Persze a tartalom gazdag, és főleg engem nagyon érdekel, sokszor meg foglak látogatni.
2010-ben jártam Pécsen, azóta is arról álmodozom, hogy visszatérek, de most további jó sok munkát kivánva visszatérek a nyitólaphoz és kezdem előlről a keresgélést! :)))
Julika

Budapest

(Grenczner János, 2013.02.06 16:36)

Valakitől ajándékba kaptam egy e-mailben a Róth Miksa üvegablakairól szóló linket.Azután végignéztem a mozaikjait is.Mivel Ön volt az info-forrásom végül is,Önnek is köszönöm a gyűjteményt. Én csak egyszerű nézelődőként csodálója vagyok ezeknek a szépségeknek.Az én környezetemben egy házaspár foglalkozik amatőr szinten ólmozott üveg technikával,láttam,miként csinálják ezt a művészetet.Kapcsolatba kerültem egy német lappal is,akik amatőröknek kérésre mintákat,anyagokat szállít.(Nem az én részemre!) Mindenesetre drága hobby. Én csak nézni szeretem,ha tehetem.Ha Ön ilyennel foglalkozik,jó kikapcsolódást és sok sikert kívánok hozzá! Üdvözlettel Grenczner János


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Következő »