Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves Látogatóm!


Kérlek, itt mondd el a véleményedet az "igazi" honlapomon látottakkal-olvasottakkal kapcsolatban is, mivel ott egyelőre nincs lehetőségem Vendégkönyvet működtetni. Minden hozzászólásnak örülök, legyen az pozitív vagy negatív (utóbbinak azért kevésbé:))) Légy szíves jelöld meg a címet, ha véleményed egy konkrét cikkhez fűződik, hogy tudjam, mihez szóltál hozzá.

Ha közvetlenül szeretnél írni nekem, megteheted a következő címen: eozin49@gmail.com

A bannerre kattintva visszaléphetsz a honlapomra. 

Üdvözlettel:

  Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

7843 Kémes Vértanúk utca 79

(Molnár Tamásné, 2018.02.05 18:27)

Szeretnék segítséget kérni a fiamnak erről a festményrol kell írni egy oldalt saját szavaival tudna ebbe segíteni. Renoir Evezősök Chateau-ban holnapra kellene tudnának segíteni?

Re: 7843 Kémes Vértanúk utca 79

(eozin, 2018.02.19 23:49)

Kedves Molnár Tamásné, emailben válaszoltam. :)

8900 Zalaegerszeg Tölgyfa út 1

(feketéné Kovács Judit, 2017.10.19 12:26)

Gyönyörű lenyűgöző gyűjtemény.

szekelytunderkert@gmail.com

(Székely Katalin, 2017.07.04 09:38)

Rajongok a szecesszióért, de eddig Loetz-ről nem hallottam. Köszönöm, ma is tanultam valamit. Ha esetleg tud albumot ajánlani, ahol tovább gyarapíthatom a kis tudásomat ezen tárgykörben, köszönettel veszem....A szecesszió egy álomvilág, amit még mi, akik nincsenek beavatva a titokba is, átélhetünk....Boldoggá tettek a képek, köszönöm szépen!!!

Szentendre

(Borcsa, 2016.10.13 11:14)

Hasznos jegyzet, igényes képekkel, köszönöm szépen!

Marosvásárhely

(Szabó András, 2015.10.23 15:55)

Elnézéet. Az előző hozzászólásom az "eozinra" vonatkozik.

Marosvásárhely

(Szabó András, 2015.10.23 15:52)

Számomra mindenképpen hézagpotló, élvezetes élvezetesen kibontakozó írás.

9023 Győr

(Boros Kriszta, 2015.10.15 01:27)

Kedves Eozin! Örülök, hogy rátaláltam a honlapjára. Bevallom őszintén, hogy sokáig semmit sem tudtam az eozinról. A Zsolnay porcelánról igen, de fogalmam sem volt, hogy ezt a csillogó zöldes gyönyörűséget is ott készítik. Akkor kezdtem igazán érdeklődni felőle, mikor először Harkányban voltunk és ez bizony majd 40 éves korom körül volt. Imádom ezeket a csodás zöldeskék fényben úszó csodákat, a fürdőben a szobrocskát is órákig tudom nézegetni. Köszönöm Önnek ezt a honlapot és a részletes leírást, így már világosabb számomra kedvenceim készítési technikája. Sok sikert és jó egészséget kívánok a munkájához. Boros Kriszta

Re: 9023 Győr

(eozin, 2015.10.15 21:03)

Köszönöm szépen. Nagy örömet szerzett nekem ez a bejegyzés, mert ilyenkor érzem igazán, hogy van értelme annak, amit csinálok ezen a honlapon.
Hasonló szépeket kívánok! Klári

Tisza u. 5. Budapest 1224.

(Győry József, 2015.10.11 20:33)

Nagyon szép , izléses figurák és dísztárgyak.
A szobro kifejezetten kellemes benyomásúak.
Gratulálok,
Győry József

Re: Tisza u. 5. Budapest 1224.

(eozin, 2015.10.12 10:48)

Köszönöm szépen, József, örülök hogy tetszett - bár sajnos nem jelölte meg pontosan, hogy a honlapom mely részéről mondta ezt a nekem nagyon jóleső véleményt. Remélem, tovább nézelődik nálam.
Üdvözlettel: Klári

A Ferenczy Károly kiállításhoz (MNG)

(MJ Horváth, 2015.08.03 22:28)

Egy apró tévedés becsúszott (lehet,hogy pontosan a múzeum hibájából), az "önarcképek" közül a felülről harmadik, nem Ferenczy,hanem Hollósy Simon...

Re: A Ferenczy Károly kiállításhoz (MNG)

(eozin, 2015.08.04 00:16)

Köszönöm szépen a figyelmeztetést. Már nem tudok visszaemlékezni, kinek a hibája, de mindegy is... javítom. Még egyszer köszi :)

Re: Re: A Ferenczy Károly kiállításhoz (MNG)

(MJ Horváth, 2015.08.04 12:53)

Köszönöm a gyors reagálást!..Bár a múzeum, ahol ebben a témában profik dolgoznak, lenne ilyen készséges..:) Ugyanennek a híres festőnek egyik fő műve a Vörös hátteres akt, ami szerepel a Te összeállításodban is, csak egy másolat, nem eredeti Ferenczy kép..Akit érdekel összehasonlíthatja az eredetivel, amiről Lyka Károly 1914-ben publikált egy igaz ,csak fekete - fehér fotót..Az interneten megtalálható ez a fénykép..Az összehasonlításhoz nem kell szakértőnek lenni..Az MNG-ben lévő kép nincs is szignálva, a háttere el van nagyolva, olyan benyomást tesz,mintha ott valami erdő lenne,nem textil...

alexander.beltmaker@gmail.com

(alexander beltmaker, 2015.07.05 22:53)

Udvozlom!
Szeretnek koszonetet mondani a feltoltott festmenyekert es a kepekert. Volt szerencsem tobb izben is jarni az Oreg hidnal (Stari most). Amikor elso alkalommal lattam, sajnos keso este volt mar es teljesen mas hangulata vol, mint a nappali forgatagban. Ennek ellener annyira megerintett a hid tortenete, hogy amikor megerintettem a kovet, elsirtam magam. nem vagyok tul idos (41 eves) de van bakancslistam. A Stari most rajta volt ezen a listan es a vilagon en voltam a legboldogabb ember azon a bizonyos ejszakan.

Es igen! A Jajce! En meg olyan szep helyet az eletemben nem lattam!

Koszonom ismet a feltoltest!

Re: alexander.beltmaker@gmail.com

(eozin, 2015.08.04 00:20)

Akkor már ketten vagyunk, akik majdnem elsírták magukat az öreg hídnál. Örülök, hogy tetszettek a képeim.

Budapest

(Mányi Mara, 2015.07.12 09:13)

A "Szobornéző séta Siófokon" képeket szeretném megköszönni Önnek. Jövő héten megyünk a Balaton déli partjára. Gondoltam felkészülők a látnivalókból.
Nagy segítséget nyújtott, nem csak azzal, hogy lefényképezte (kitűnő fotók), hanem a hozzá írt ismertető szöveggel is. Öröm volt nézegetni ezeket a fotókat. üdvözlettel: Mara

Re: Budapest

(eozin, 2015.08.04 00:18)

Örülök, hogy tetszettek a képeim. Azóta már biztosan hazatértek Siófokról. Remélem, jól sikerült a nyaralás, és eredetiben is szépnek találták a szobrokat.

A Ferenczy Károly kiállításhoz (MNG)

(MJ Horváth , 2015.08.03 22:32)

Elnézést,de elszámoltam: Nem a harmadik,hanem a negyedik..:)

edison, nj, usa

(sohajda, 2015.07.05 08:17)

Kedves Eozin, köszönöm a Böskékről közölt képeket. Van egy angol nyelven irt könyvem, a kis Böske segitségével adták ki. Nagyon nemszerette germánusékat. Indiába mindig kereste a magyarokat, a követségen, stb. Hajnóczy Rózsa Sass helyett sólyomit irt. Nagyon hiresek lettek Indiában. Indira Ghandi baratkozott a kis Böskével. A nagy Ghandi, maga ápolta a kisBöskét, amikor maláriát kapott. Egyszer nagy tömeg várta Ghandit. Nyitott kocsi hozta lassan. Az öreg Böske - hogy a jelenetet megörökitse, később megfesse, hátrahúzódott egy fa mögé, hogy észrevétlenül szemlélje az eseményeket. Ghandi, azonban észrevette, megállitatta a kocsit, kiszállt, oda a Böskéhez, kézenfogva húzta magával a kocsiba. Ezek levannak a könyvben irva. Másik: már hiresek voltak, kapkodták öket, divat volt meghivni őket eseményekre. Indiában, évente összejövetelt, megbeszélést tartottak fejedelmek, maháradzsák birtokain. Nagyon gazdag maharadzsa meghivta Böskéket, külön vendégházba helyezkedtek el. Festettek rendületlenül. Sietni is kellett a festéssel, magyarázta a kis Böske, mert nagyon gyorsan száradt a festék az indiai kánikulában. A palotába, az illusztris vendégek látni szerették volna a festményeiket. Küldte a szolgát a maharadzsa, hogy kérdezze meg a Böskéket, mikor tudnák a palotában kiállitani képeiket. Az öreg Böske azt üzente, hogy ő nem visz a palotába semmit, a távolság ugyan annyi ide a vendégházba, akiket érdekel jöhet! A szolga azt mondta- ő ezt nem meri megmondani a nagyúrnak. Böskék mondták nekik mindegy. A szolgának nem volt választása, közölte a Böskék üzenetét. A nagy úr visszaüzent, hogy akkor -úgy legyen! Futottak a szolgák a rendetlen koszos vendégházhoz takaritani, de az öreg Böske elzavarta őket, mondván, - amikor mi idejöttünk a mi tiszteletünkre nem takaritottatok, akkor ha nekünk jó, másoknak is jó !
Ilyen jó dolgok vannak a könyvben. nagyon sok szép kép is. Merem őket Vangoghhoz mérni! A könyv kb, 40 dollárba került, talán majd a magyarok otthon is megvehetik egyszer, ha valamit változik anyagi helyzetük.
A bengáli tűz, nekem is kedvenc olvasmányom. Angolra is leforditották angliába. A forditás elég lelkiismeretes, de nem találtam benne a Böskék levelét, amiben a verset irták, s az Amiya Chakravarti es haimanti nevét is megcserélték, mert egy indiai nőnek odaadták a forditók a kéziratot olvasni és ő jelentette nekik, hogy Amiya és Haimanti élnek, és virulnak. Amiya visszament angliába és a Phd jét 1938 ban megszerezte. Amerikában Bostonban és New York ban is tanitott a 60 as 70 es években. A nekrologjában kegyes kis füllentések vannak, hogy ő is nagy szabadságharcos volt és részt vett a Ghandi só menetében. Nem a feleségét tették be. Sok unokájok van, itt is élnek amerikában. Amiya 1986 ban halt meg ha jól emlékszem.
Valentin Trapp pedig a müncheni egyetemen tanitott és publikált pár könyvet Indiával kapcsolatosan.
Az angol forditó egy tanár volt, aki magyar léányt vett feleségül. a feleség egyszer postán kapta meg az apjától a Bengáli Tűz et, melybe beleszeretett, és a férjét rávette a forditásra. Azt hitték a szereplők fiktivek. Csodálkoztak, amikor az hindu nő felvilágositotta őket a valoságról. ezért tették a kis változtatást. Emlitette a forditó, hogy amikor 1944 ben kiadták ezt a csodálatos naplót magyar nyelven, nem gondoltak arra, hogy elolvassák nem magyarok is. Ha beirjátok Amiya nevét a keresőbe, képet is találtok róla.
Itt,New Jerseyben nagy hindu kolóniák vannak. Évek óta látogattam MRs Butala könyvesboltját, és megkértem hozasson nekem Kőrösi Csoma tibeti szótárt. Van is nekem, Hatalmas munka! Többet is hozattam és hazaküldöztem, ajándékoztam, árultam. Már nincs Mrs Butala, de Indiába lehet kapni. A Bengáli Tűz angolul:Fire of Bengal, Bangladeshbe nyomtatták az egyetemi kiadónál, kb 6 dollár, a posta viszont 30.
Másik hires indiai festőnő: Amrita Sher-Gill. Budapesten született magyar anyától, hindu apától.
(egy kicsit hosszú lett?)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Következő »